Nyheter

Hei elever og foresatte hos Eidsvoll Ballettsenter,

 

Riktig godt nytt år til dere alle!

 

Vårens dansesemester skulle opprinnelig ha startet opp mandag 11.januar, men i henhold til nye nasjonale råd og bestemmelser fra regjeringen, har vi utsatt oppstart av vårsesongen til UKE 3, fra og med 18. januar 2021.

 

 

Informasjon om oppstart og påminner om smittevern vil bli sendt ut til din epost etter at regjeringen sender ut en ny smittevernsbestemmelse 15. januar.

 

Da krysser vi armer og bein for at vi får starte opp sesongen i uke 3.

Chavva på besøk!

Ebas Dansekompani har i helgen hatt kick off weekend med Chavva A Smith-Hofstad👏🏻 De har danset ballett, moderne og innstudert ny koreografi. En skikkelig pangstart på dansehøsten! Tusen takk for lærerike dager med masse dans, tilbakemeldinger og push, Chavva!

Forestilling DanseFOT Ung!

Tusen takk til Dansefot og Nagelhus Schia Productions for en utrolig flott forestilling i Bærum Kulturhus i dag! 👏🏻 Utrolig gjennomført og profesjonelt. Så var det så klart ekstra gøy å se Nora, Hedda Sofie og Joachim som deltok i hver sin koreografi. Vi er så stolte av dere og så glad for at dere har fått denne muligheten! Nyt siste forestilling kl19 i kveld!

Wilma danser på MGPjr!

I kveld er det MGPjr! 🎶 Sendingen starter kl19.50 på NRK 🤩 Vi gleder oss veldig til å se årets sending, da det alltid er så mye bra musikk, dans og underholdning- for både store og små. Så er det jo ekstra stas at vår dyktige elev Wilma er med blant årets dansere!💃🏽 Hun danser for for Ingeborg (Nr5) og er med på BliME-dansen 🥳 Toi, toi til alle involverte!

Dansefilm av Ebas - Juni 2020

Dansefilm av Ebas jr - Juni 2020

Utdeling av Eidsvoll Kommune sitt Kulturstipend

Denne våren mottok vår elev Mina Grindstrand et av Eidsvoll Kommune sine Kulturstipend. Stipendet skulle egentlig blitt delt ut i Panorama, men siden det ikke har vært noe mulighet for det denne våren ble Mina overrasket av Anneth Winger fra Eidsvoll Kommune under vårens siste trening. Veldig gøy og veldig stas! Mina er en veldig dyktig og hardtarbeidende danser og er veldig imøtekommende og grei mot alle. Et helt supert forbilde! I tillegg til å danse hos oss går Mina til vanlig på danselinjen på Jessheim VGS, er elev ved DanseFOT og har vært med i På Tå Hev i Operaen.
Vi gratulerer så mye igjen med stipendet🌟

Avgangselever våren 2020

I dag, 17.juni,  har våre avgangselever Ida og Aurora hatt sin siste teknikk- og kompanitrening hos oss! 👯‍♀️ De har danset hos oss siden 2005 og 2006, og vi er så glade for all det harde arbeidet og innsatsen dere har lagt igjen hos oss. Dere har begge gitt oss fantastiske danseøyeblikk, både i dansesalen og på scenen. Det har vært fantstisk å følge dere! ❤️

Til høsten venter en ny hverdag. Ida skal inn i Forsvaret og Aurora starter på sitt første år på Norges dansehøyskole – The Norwegian University College of Dance Vi heier på dere og ønsker dere all lykke på veien videre

Moderne 2-3 har laget dansefilm! Se under:

Gratulerer med dagen!

#Dansenfortsetter nr3

#Dansenfortsetter nr2!

Tusen takk for alle mailer vi får med oppdateringer, bilder og videoer av elever som trener og danser hjemme! Vi blir rørt og glad av å se dere trene i stua, på rommet deres, ute og andre steder det er plass. Vi heier på dere alle og håper det ikke blir så alt for mange uker til vi får lov til å danse sammen igjen. Til den tid kommer må vi fortsette å holde oss hjemme, danse litt alternative steder og ta vare på hverandre ❤️

#Dansenfortsetter

Oppgaver alle kan gjøre hjemme!

Vi har laget et aktivitetsark alle kan gjøre hjemme med utgangspunkt i danse- og turnaktiviteter. Send oss gjerne bilde og video av noen av oppgavene.

Lykke til! 

#Dansenfortsetter

Selv om dansesalene våre ikke kan holde åpent akkurat nå danses det rundt om i Eidsvoll, så #dansenfortsetter! Vi er så glade for å se og høre fra dere om at det danses rundt om kring, og vi håper det ikke blir så alt for lenge til vi får lov til å danse sammen igjen. Frem til den tid må dere gjerne sende oss bilder og filmer – det gleder våre dansehjerter <3 Vi danses i stua, kjøkkenet og der hvor det er plass enn så lenge!

🎵 Happy – MBB 🎵

Link til samme film på fb:

https://www.facebook.com/160727070674607/videos/509897416377021/ 

Ingen undervisning t.o.m 13.april

Eidsvoll Ballettsenter er etter vedtak fra helsedirektoratet pliktig til å stenge vår virksomhet hvert fall frem til mandag 13.april i forbindelse med arbeidet som pågår i å bremse smitteutviklingen av covid-19 i Norge. Dette er jo en situasjon vi aldri har vært i før og vi jobber nå med å finne ut hvordan vi skal løse det med både utsetting/flytting av undervisning, men også gjennomføringen av våre elevforestillinger som opprinnelig skulle blitt avholdt i slutten av april. 

Mulige nye datoer for Panorama kan bli 11.-22.mai, men det kommer jo så klart helt an på hvor lenge vi må holde stengt. Hvis vi må holde stengt ut hele april kan det bli aktuelt å flytte til juni eller eventuelt etter sommeren. Vi vil sende ut informasjon om dette så fort vi vet mer. 

Vi ønsker å takke dere så langt for tålmodigheten deres, det setter vi stor pris på da vi vet dette er vanskelig for alle. 

Alle grupper skal ha fått tilsendt sanger og/eller spillelister slik at de kan øve hjemme. Vi jobber også med å få ut filmer av forestillingsdansen og kanskje mer etter hvert. 

Vi kommer tilbake med mer informasjon. Ta vare på hverandre så lenge. 

Med vennlig hilsen alle hos Eidsvoll Ballettsenter 

Foto: Anne-Sylvie Bonnet
Foto: Anne-Sylvie Bonnet

Samarbeidsprosjekt med Nasjonalballetten UNG

Vi er denne vinteren med i et samarbeidsprosjekt mellom Nasjonalballetten UNG og 10 lokale danseskoler i Oslo og Viken. Det er utrolig stas! 👏🏻

I den forbindelse har 5 av våre unge dansere, Sara, Daniel, Rikke, Mille og Victoria vært og trent ved DNOB nesten hver helg siden nyttår.
Denne uken skal de sammen med 45 barn fra andre danseskoler opptre som en del av Nasjonalballetten UNG sin forestillingen «Vivace». De skal danse koreografi av Cina Espejord både på onsdag og på fredag på Scene 2 ved Den Norske Opera & Ballett. I tillegg til å være med på fellesnummeret til alle danseskolene har også to av våre elever, Daniel og Victoria, blitt plukket ut til å danse som solister i hver sin forestilling sammen med dansere fra kompaniet! Det er jo vi jo også så klart veldig glad og stolte over.

Vi gleder oss utrolig mye til å se dere alle på scenen og er så glad og takknemlig for at vi får være med og bidra med våre dansere i dette samarbeidsprosjektet ❤️ Tusen takk til Sarah da Fonseca for denne muligheten!

"Dans, sa fela til Hans!"

På lørdag skal våre elever fra EBAS jr og EBAS være med å danse folkedans under den folkemusikalske forestillingen “Dans, sa fela til Hans” på Vilberg Ungdomskole kl18:30!

Det blir gøy og noe vi aldri har gjort før, så vi gleder oss til å bidra med litt folkedans på denne festforestillingen.

 

Vi startet danseåret 2020 i dag med en flott, morsom og lærerik workshop i halling med danseren Jon Bugge Mariussen og musikeren Jon! 👏🏻🎻

Workshopen ble holdt i forbindelse med vår deltagelse i samarbeidsprosjekt «Dans, ropte fela til Hans!» som skal fremføres lørdag 8.februar.

Samarbeidet er et prosjekt mellom Akershus musikkråd, Eidsvoll musikkråd, Kulturskolen i Eidsvoll og oss, og har som mål å løfte frem folkemusikk og folkedans

Sjekk ut film fra i dag på vår Instagram her:

På grunn av diverse omstendigheter har det tatt en del ekstra tid å få ferdigstilt filmene fra «Dance on, Dance off»-forestillingene vi hadde i april 2019. Vi beklager at det har tatt så lang tid.

Men nå er de alle ferdige og ligger ute for salg i vårt bookingsystem. Hver forestilling (søndagen er redigert til en forestilling) har sin egen film. Hvis du er usikker på hvilken dag din elev var med å danset kan du sjekke det her:

https://eidsvollballettsenter.no/wp-content/uploads/2019/12/Oversikt-hvem-som-danser-Dance-on-Dance-off.pdf 

Filmen koster 200kr, og bestiller man flere dager koster det 75kr per ekstra film/forestilling (da vi vet noen kanskje har elever som danset flere dager med ulike danser, eller søsken som danset hver sin dag). 

Filmen blir sendt som en nedlastningslink og må lastes ned til egen PC. Det er veldig store filer, da forestillingene varer +- 2 timer, så husk å laste ned filmen før du skal se den – da det fort kan ta litt tid. 

Filmen er redigert og filmet av Bjørn Hytjanstorp. 

På torsdag 19.desember og fredag 20.desember skal vår dyktige elev og Ebas jr-danser Mina Grindstrand opptre på Den Norske Opera & Ballett i forbindelse med oppsetningen av årets På tå hev forestillinger!

Mina begynte å danse New Style hos oss i 10.klasse og fikk i 2018 vårt «Årets nykommer» stipend. Hun har siden utviklet seg til å bli en utrolig dyktig danser som behersker svært mange stiler, til tross for at hun ikke har danset så lenge. I tillegg til å danse flere dager i uka hos oss går Mina i 2.klasse på danselinjen på Jessheim vgs og er også med i Dansefot vg2! Vi er superstolte av deg og ønsker deg og resten av På tå hev-gjengen lykke til med forestillingene! <3 

Lørdag 14.desember danset denne råe gjengen fra oss under åpningen av Faceoff Oslo! Koreografien ble laget av Ninni Fredriksen, se film av opptredenen på vår Facebook-side: 

Lørdag 7.desember og søndag 8.desember kan du se oss underholde kl13 & kl15 under Stallgårdens Julemarked! Det blir både nisser, rotter, katt og engler som danser og synger. Det er også utrolig mye fint å se og få kjøpt under julemarkedet så vi håper mange vil ta turen. 

Lørdag 30.november danset denne flotte MiniTUP-gjengen på Julegrantenningen til Amfi Eidsvoll! Det ble en flott tenning med både musikk, dans og besøk av nissen. 

Se film fra tenningen her: 

Fredag 29.november holdt vi et kort, uhøytidelig juleshow nede på plan 0 på Amfi Eidsvoll. Der viste noen av våre kurs frem en liten koreografi hver for å gi en smakebit på hva vi gjør i de ulike dansekursene.

Tusen takk til alle som kom for å se oss danse!

Våre herlige og dyktige elever Leona og Tiril ble i august plukket ut gjennom audition til å være med på årets oppsetning av «Jakten på juleskurken» på Lillestrøm Kultursenter.

Leona og Tiril er med i oppsetningene 29.nov og 1., 5., 7., 11., 13., og 15.desember! 


Vi gratulerer og ønsker dere lykke til med alle forestillingene 🎭❤️🎄

I år har disse dyktige danserne har blitt plukket ut til å være med på årets oppsetning av Putti Plutti Pott! 🎅🏽

Ariana og Eline er med i Mjøsbyene 14.-15.desember og Victoria, Nora, Sophie, Aurora, Nora, Helene, Daniel og Filippa er med i oppsetningen i Oslo Spektrum fra 20.-22.desember!

Vi gratulerer og ønsker dere lykke til med forestillingene 🎄

Sjekk ut den flotte gjengen som skal være med på Eidsvoll Amatørteater sin oppsetning ReinStyr på Nordpolen som har premiere allerede 15.november i Panorama! 🎭

Vi gleder oss til å se Anastasia, Elie, Elise Marie, Leah Maria, Maren, Mille, Wilma, Ingeborg, Emma Sofie, Thea og Oda sammen med resten av ensemblet på scenen – og ønsker alle lykke til med forestillingene!

Søndag 3.november danset våre to kompanier EBAS og EBAS jr koreografien “Pulserende hjerte” under årets Hjertefred i Eidsvoll. Det ble en vakker og stemningsfull kveld med både dans og andre vakre innslag. Takk for at vi fikk delta. 

Foto av John Nyborg
Foto av Linda Juul

Vi arrangerte fredag 25.oktober vårt årlige Halloween «sove-over-party»! Der deltok hele 70 utkledde barn og ungdommer i alderen 7-13 år hadde kledd seg ut som blant annet zoombier, lykketroll, døde bruder, spøkelser, juletrær, hekser og andre kreative kostymer.

En del av feiringen er at alle kan få stemme på sine favorittkostymer. I år gikk 1.plassen til lykketrollene Solveig og Ariana, 2.plassen til den døde politikvinnen Norah og 3.plassen til superhelten Hermine.

I videoen under ser dere hele gjengen gå “spøkelsestog” gjennom Amfi!

Tusen takk til alle de herlig dansere som kom på klasser i høstferien, og ikke minst tusen takk til de dyktige instruktørene Gina, Ninni, Oskar og Ola!

Det ble 3 dager fylt med ulike urbane stiler og mange rå koreografier. Se film fra hele dag 3 HER!

I videoen ser du instruktørene Ninni og Oskar danse en av Oskar sine koreografier! 

Gina sammen med elevene som tok alle klassene!
Aurora og Sophie i en av Ninni sine klasser

Følg oss på Facebook!

Følg oss på Instagram!